Buhtle

recepti za kolače torte Buhtle

Tijesto:
1/2 kg brašna za dizano tijesto, 3 dl mlijeka, 150 g maslaca, 1 kocka friškog kvasca, 1 žlićica soli, 1 žlica šećera

Fil:
pekmez od šljiva, ili neko drugo punjenje po želji

Priprema:
Prosijati brašno pa u njega dodati kvasac koji treba umutiti sa 1 dl mlijeka i žlićicom šećera te ostaviti da se digne. Rastopiti maslac i ugrijati mlijeko da bude mlako te oboje dodati brašno. Dobro mjestiti dok tjesto ne postane glatka kugla te ga ostaviti na toplome da ukisa.
Iz ukvasalog tista uzimati loptice (ispadne ih 10-ak) te ih napuniti sa 2 žličice pekmeza i spojiti ih na krajevima. Složiti ih u krug i staviti da se još malo dignu 10ak minuta.
Peći na 180°C 20-30 minuta. Gotove odmah posuti sa šećerom u prahu.