Kinder torta

recepti za kolače Kinder torta

Tepsiju (od pećnice) obložiti folijom, namazati margarinom i posuti brašnom. Po foliji raširiti 20 dkg prženog i nasjeckanog lješnjaka. Napraviti biskvit i sipati preko lješnjaka.

Biskvit:
10 bjelanjaka, 30 dkg šećera, 1 žlica octa, 1 žlica ulja, 3 žice mrvica, 3 žlice pekmeza od kajsija, 3 žlice mljevenog keksa (Petite Beurre)

Pečeni biskvit okrenite naopako.

Krema:
I 1 litru mlijeka ukuhati 10 žumanjaka, 25 dkg šećera i 10 žlica Gustina. Ohladiti. U hladno dodati 1/2 maslaca. Podijeliti u 2 dijela. U prvi dodati 10 dkg bijele mliječne čokolade (preporuka čokolada Milka), a u drugi 10 dkg tamne mliječne čokolade.

Žlicom za sladoled naizmjenično stavljati kremu preko biskvita (da izgleda kao šahovnica). Ne ravnati, nego ostaviti kuglice. Između razmaka hrpica sipati glazuru od čokolade. Na kraju na sve to staviti 1/2 litre šlaga.