Cheesecake od limuna i mascarponea

Cheesecake od limuna i mascarponea recepti za kolače i torte slike
Sastojci:
175 g Digestive keksa, 80 g maslaca, 500 g krem sira po želji, 220 g šećer, 4 jaja + 1 žumanjak, naribana korica i sok jednog limun, 400 g mascarponea, 1 žličica ekstrakta vanilije

Prirpema:
Zagrijte pećnicu na 140°C. Obložite kalup za torte promjera 24 cm papirom za pečenje. Drugi dublji protvan za pečenje do pola ispunite s kipućom vodom i stavite ga na dno pećnice. Kekse sameljite i dodajte rastopljeni maslac. Kekse utisnite u kalup. Za nadjev, pomješajte krem sir i šećer. Dodajte jaja, žumanjak, limun i miksajte dok se sve lijepo ne sjedini. Dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije i ponovno izmiksajte. Izlijte smjesu preko keksi i pecite ga oko sat vremena na srednjoj rešetki iznad protvana s vodom. Ostavite ga da se ohladi otprilike još sat vremena na zraku i onda ga stavite u hladnjak. Poslužite ga hladnog!