Bećar kocke

Bećar kocke recepti za kolače i torte
Krema I:
25 dag smokava, 10 dag grožđica, 15 dag šećera u prahu, 2 žlice čvrstog pekmeza, kora i sok od jedne neprskane naranče

Krema II:
25 dag oraha, 25 dag šećera u prahu, 1,2 dl mljeka, 1 žlica ruma

Krema III:
4 žumanjka, 15 dag šećera u prahu, sok od pola limuna, 15 dag margarina

Priprema kreme I:
Pripremiti 4 lista oblatne. Samljeti smokve, grožđice i naranču, dodati pekmez i šećer te sve izmješati. Kremom premazati jedan list oblatne i prekriti drugon oblatnom.

Priprema kreme II:
Mljevene orahe i šećer preliti kipućim mljekom i rumom. Ohladiti, kremom premazati drugu oblatnu i prekriti trećom.

Priprema kreme III:
Žumanjke i šećer kuhati na pari i u ohlađeno dodati izrađeni margarin i sok od limuna. Kremom premazati trću oblatnu i pokriti četvrtom tako da glatka strana bude okrenuta prema gore.