Kokos poljupci - torta

Kokos poljupci - torta recepti za kolače i torte
Sastojci:
- za poljupce:
200 g kokosa, 100 g šećera u prahu, 4 jaja, 1 vanilin šećer
- za kremu:
5 žumanjaka, 5 žlica šećera, 5 žlica brašna, 1/2 l mlijeka, 1/2 margarina

Priprema:
*Poljupci: umutiti snijeg od bjelanjaka. Dodavati lagano žumanjke i šećer. Prestati mutiti mikserom i lagano umiješati kokos. Smjesu lagano izravnati na pek papiru i peći kao koru za rolat (debljina oko 0,5cm) i podijeliti na tri dijela i filovati kremu.
Ukoliko ne želite da pravite tortu nego samo poljupce u svom pravom obliku onda radite na slijedeći način: vaditi žlicom na pek papir male kupice i redati sa većim razmacima (jer narastu pri pečenju). Peći na 150*C dok ne dobiju lijepu boju (20-30 min).
*Krema: žumanjke, šećer i brašno izmiješati s 1/2 l mlijeka i tu masu dodati u mlijeko koje je provrilo. Kad se ohladi dodati umućeno 1/2 margarina.