Kokos torta sa malinama

Kokos torta sa malinama recepti za kolače i torte

Sastojci:
komad kokosovog oraha, 200 g šećera, 50 g kokosovog brašna, 250 g brašna, 200 g malina, 200 g rastopljenog maslaca, 4 jaja, 1 žličica praška za pecivo, 3 žlice šećera u prahu, 300 ml slatke pavlake

Priprema:
Bjelanjke umutiti sa 2 žlice šećera i kokosovim brašnom. Žumanjke umutiti sa ostatkom šećera pa umiješati brašno i prašak za pecivo. Smjesu koju smo dobili miješanjem bjelanjaka, šećera i kokosovog brašna umiješati u smjesu sa žumanjcima. Sve to sipati u uljem premazan kalup za tortu i peći oko 1 sat vremena. Nakon što je gotov biskvit ostaviti da se ohladi.
Maline podijeliti na dvije polovice, jednu polovicu prokuhati sa 2 žlice vode te procijediti dobro cjediljkom. U njih umiješati 2 žlice šećera u prahu. Slatku pavlaku umutiti sa ostatkom šećera u prahu te time premazati biskvit. Nakon toga sve to prelijte sosom a tortu po želji ukrasite malinama. Komad kokosovog oraha isječite na listiće i poredati po rubu torte.