Voćni desert

Voćni desert recepti za kolače i torte

Sastojci:
2 litra vode, 200 g zaleđene šljive (može i suhe), 6 većih jabuka, 2-3 žlice zaleđene borovnice, 2-3 žlice zaleđene višnje (može i drugo voće npr. jagoda), 600 g šećera, 200 g gustina, malo kokosa

Priprema:
U vodi odmah staviti da se kuhaju šljive i jabuke, oguljene i na komadiće isječene, kad se to skuha poslije staviti šećer, naravno može i manje šećera ako neko tako voli, i dodati ostalo voće.
Još koji minutić kuhati sve zajedno, u međuvremenu treba izmiješati sa malo vode gustin i izliti u vodi sa voćem uz stalno miješanje, nakon 5-6 minuta kuhanja kada se sve to malo zgusne, skloniti sa štednjaka.
Desert se izlijeva u male staklene posudice koje smo prethodno navlažili sa hladnom vodom. Treba da se ohladi dobro a kad se ohladi, može se prevrnuti na tacni radi dekoracije i malo posuti odozgor zaleđenog voća a može i kokosa po želji.