Torta od jagoda

recepti za kolače Torta od jagoda

Sastojci za 10 osoba.

Biskvit:
4 žumanjaka, 24 dkg šećera, 10 dkg brašna, 10 žlica vruće vode, 5 dkg mljevenih oraha, 5 dkg kakao, 1 vrećica praška za pecivo

Krema 1:
20 dkg propasiranih jagoda, 3 žlice gustina, 3 žlice šećera, 1 dcl vode ili soka od jagoda

Krema 2:
4 dcl slatkog vrhnja, 300 g narezanih jagoda, 2 paketa instant želatine, šećera po želji, 2 dcl jogurta, dodati jogurt i narezane jagode

Priprema:
Žumanjke posebno tući s šećerom, postepeno dodavati brašno pomiješanim s praškom za pecivo, dodati vruću vodu a potom i ostale sastojke, na kraju pomiješati bjelanjke, peći u obliku torte na 150-180 C, cca 45-50 min.
Krema 1 - skuhati dok se smjese ne počne zgušnjavati.
krema 2 - slatko vrhnje istući u šlag, dodati jogurt, jagode a potom umiješati i želatinu instant u prahu tek na kraju dodati šećer po želji već kako volite slatko. Kada se biskvit ohladi prvo namažite kuhanu kremu koja se ohladila a na nju kremu 2, poklopite drugom polovicom biskvita i premažite šlagom.

Posluživanje:
Torta bi trebala odstojati 2-3 h u frižideru prije posluživanja.