Štrudla sa sirom (slatka)

recepti za kolače i torte Štrudla sa sirom (slatka)

Sastojci:
10 dag maslaca ili margarina, 10 dag šećera, 2-3 jaja, 1/2 kg svježeg kravljeg sira, par žlica vrhnja, grožđice, po želji (limunova korica, malo ruma) pola pakovanja najtanjih gotovih kora za savijaču, za mazanje: ulje ili maslac

Priprema:
Maslac ili margarin pjenasto se izmješa sa šećerom i žumanjcima. Doda se sir, vrhnje (po želji malo ruma i/ili limunove korice) i na kraju se lagano umiješa čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Nadjev se namaže na kore, prethodno malčice namazane uljem ili rastopljenim maslacem (više se namaste rubovi i mjesta gdje se kore preklapaju). Nadjev se pospe grožđicama, savijača zamota i stavi peći na nauljen lim. Predhodno se i savijača još malo naulji po vrhu ili se na nju stavi par listića maslaca. Još vruča se pospe šećerom.