Torta leptir
Tijesto:
12 jaja, 12 žlica šećera, 12 žlica brašna, 2 vanilin šećera
Krema:
0,5 l soka od višanja (iz kompota), 6 dag gustina, 20 dag šećera, 3 žlice likera od višanja, višnje iz kompota, 1 l slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer, 5 dag šećera u prahu
Priprema tijesta:
Ispeci dva biskvita od po 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna i vanilin šećer - u većem limu. Izrezi u oblik leptira.
Priprema kreme:
Skuhaj 0,5 l soka od višanja (iz kompota) s gustinom, dodaj šećer. U hladno umješaj liker od višanja, te očišćene višnje iz kompota. Tijesto prereži, premaži kremom od višanja, na kremu stavi sloj tučenog slatkog vrhnja (istući litru vrhnja sa 1 vanilin šećerom i 5 dag šećera u prahu). Ako je biskvit prerezan dvaput, ponovi postupak dok ne potrošiš kremu. Izvana ukrasi po želji žele bombonima i obojenim tučenim slatkim vrhnjem.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)