Kocke s višnjama
Tijesto:
25 dag brašna, 15 dag margarina, 20 dag šećera u prahu, 2 žumanjka, limunova korica, 50 dag očišćenih višanja
Krema:
6 žumanjaka, 15 dag šećera, 2 dl kiselog vrhnja, 2 dag brašna, snijeg od 6 bjelanjaka
Priprema tijesta:
U brašno izmrviti margarin, dodati šećer, žumanjke, ribanu limunovu koricu i umjesiti prhko tijesto. Razvaljati i staviti u namašten i pobrašnjen lim da se peče oko 20 minuta. Izvaditi iz pećnice i na tjestu raspodjeliti očišćene višnje, preliti kremom i staviti natrag u pećnicu na laganu temperaturu da krema malo požuti.
Priprema kreme:
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati brašno, vrhnje i čvrst snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmješati i premazati preko višanja.