Božićna torta

Božićna torta recepti za kolače i torte
Biskvit:
10 žumanaca + 10 bjelanaca, 16 dag brašna, 16 dag šećera, 15 dag oraha, 10 dag maslaca

Kremu:
40 dag kestena izrađenog sa šećerom, 30 dag oraha, 1,5 dl mlijeka, 15 dag šećera

Za marcipan masu:
40 dag očišćenih badema, 40 dag šećera

Priprema torte:
Posebno istucite bjelanca, a posebno žumanca sa šećerom, zatim sve to spojite i zamiješajte s ostalim sastojcima. Biskvitnu smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite na 180*C, 55 minuta. Ispečeni biskvit razrežite na 3 jednaka dijela pa ravnomjerno nanesite između biskvita.
Za kremu šećer i mlijeko skuhajte, zamiješajte orahe pa ohladite i dodajte kesten. Sve dobro izmiješajte. Odjenite tortu u gotov marcipan i prigodno ukrasite božićnim motivima.