Boem Kocke
Tijesto:
10 bjelanjaka, 40 dag šećera, 10 dag čokolade u prahu ili 5 dag kakao-a, 15 dag brašna, 15 dag oraha
Krema:
10 žumanjaka, 30 dag šećera, 10 dag brašna, 5 dl mlijeka, 12,5 dag margarina
Glazura:
10 dag čokolade, 4 žlice ulja
Priprema tijesta:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodavati šećer i u gustu smjesu lagano umiješati čokoladu, brašno i orahe. Na aluminijskoj foliju ili na masnom papiru ispeći 6 kora.
Priprema kreme:
Žumanjke, šećer i brašno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin i sve još jednom dobro izraditi. Kore premazati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolač preliti čokoladom glazurom.
Priprema glazure:
Rastopiti čokoladu i ulje na pari i preliti ohlađeni kolač.