Kesten kocke
Tijesto:
4 jaja, 10 dag šećera, 1 vanilin šećer, 4 žlice vode, 1/2 praška za pecivo, 20 dag brašna
Krema:
50 dag protisnutog kestena, 15 dag šećera u prahu, 15 dag margarina, 2 dl tučenog slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer, 3 žlice ruma
Premaz:
5 dl slatkog vrhnja, 4 žlice šećera u prahu, 2 kremfiksa
Priprema tijesta:
Bjelanke istući u čvrst snijeg, dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno pomješano s praškom za pecivo. Ohlađeno tijesto natopiti rumom i premazati pripremjenom kremom.
Priprema kreme:
Pijenasto izraditi margarin, šećer, vanilin šećer, rum i protisnuti kesten. U kremu lagano umješati tučeno slatko vrhnje.
Priprema premaza:
Ulupati slatko vrhnje sa šećerom u prahu i kremfiksom u čvrst šlag i premazati kolač.