Narančine kore

Narančine kore recepti za kolače i torte
Tijesto:
8 žumanjaka, 25 dg šećera, 10 dag čokolade, 1 prašak za pecivo, 2 žlice brašna, 25 dag oraha, snijeg od 8 bjelanjaka, 2 veće mljevene naranče

Krema:
2 žumanjka, 7 dag čokolade, 7 dag šećera u prahu, 7 dag margarina, malo ruma

Priprema tijesta:
Pjenasto umuti žumanjke sa šećerom, dodavati rastopljenu čokoladu, sitno mljevene naranče, brašno pomješano s praškom za pecivo i mljevenim orasima. Na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjka. Ispeči biskvit, ohlađen premazati kremom i posipati čokoladom u prahu.

Priprema kreme:
Žumanjke, čokoladu i rum skuhati na pari i u ohlađeno dodati margarin izrađen sa šećerom.