Quatro torta
Sastojci:
1 šlag krema od čokolade, 3 šlag pjene, 200 g mljevenog plazme keksa, 200 g mljevenih napolitanki sa lješnjakom, 100 g ribane čokolade za kuhanje, 80 g cappuccino praha, mlijeko za šlag
Priprema:
Plazmu keks i napolitanke odvojeno samljeti. Izribati čokoladu za kuhanje. Torta ima 4 sloja i to:
1* umutiti šlag kremu od čokolade sa 50 ml mlijeka više nego na uputstvu za pripremu. U šlag kremu dodati mljevenu plazmu. Kalup za tortu nasuti sa malo mljevenog keksa i na nj istresti i poravnati prvi sloj (mljeveni keks na kalup se stavlja kako bi kolač bilo lakše vaditi pri posluživanju).
2* umutiti šlag pjenu sa 200 ml mlijeka i dodati mljevene napolitanke. Izjednačenu smjesu staviti na prvi sloj
3* umutiti šlag pjenu (može i šlag krema od vanilije) sa 200 ml mlijeka i u nj dodati ribanu čokoladu
4* umutiti šlag pjenu sa 200 ml mlijeka i u nj dodati kapućino prah (ja ga nisam imala pa ga nisam ni stavljala) i time završiti tortu.
Ukrasiti po želji. Tortu staviti na duboko hlađenje 1h i 30 min. i onda premjestiti u frižider.