Božićni panj Makronova

Božićni panj Makronova recepti za kolače i torte slike
Sastojci:
10 dag čokolade od rogača, 35 dag carobele s lješnjakom, 1 šalica rižina slada, 12,5 dag bio margarina, 7,5 dag mljevenih badema, 10 dag nasjeckanih prženih badema, 10 dag pekmeza od višanja bez šećera, naribana korica jedne neprskane naranče, 1 žličica agar agara, 1 žlica mirina, 1/2 pakiranja keksa - biskvita sa sladom


Priprema:
Pomiješajte čokoladu od rogača, carobelu, rižin slad i bio margarin pa zagrijte na vatri. Dodajte agar agar i mljevene bademe. Navlažite uski kalup (za kruh) dužine 30 cm, obložite ga masnim papirom i na dno izlijte malo smjese, tek toliko da ga prekrije.

U ostatak smjese umiješajte sve preostale sastojke osim keksa. Manji dio nove smjese izlijte u kalup pa na nju poslažite kekse, prelijte smjesom pa opet poslažite kekse i prelijte smjesom. Poravnajte nožem i ostavite da se hladi u hladnjaku barem 3 sata, a najbolje preko noći. Okrenite na duguljasti tanjur, skinite papir pa režite na ploške.