Hrapoćuša - bračka torta

Hrapoćuša - bračka torta recepti kolači
Tijesto:
14 žumanjaka, 5 bjeljanjaka, 350 g šećera, 250 g brašna, 100 g oraha, pola praška za pecivo Dolcela

Nadjev:
9 bjeljanjaka, 650 g šećera, 700 g oraha u komadu, 1 limun

Priprema:
1. Izradit sa miserom dobro jaja sa šečerom, te dodajte ostale navedene sastojke.
2. Pecite na temperaturi od 180°C, 15-20 min. tj. dok se tijesto ne ispeče.
3. Bjelanjke malo razradite, ali ne u čvrsti snjeg, dodajte šečer i orahe u komadu.
4. Stavite smjesu u veliki plitki lonac i pirjajte na laganoj vatri dok smjesa ne dobije zlatkastu boju.
5. Tada u smjesu stavite iscjeđeni limun i opet pirjajte do zlatnožute boje jer će je limun posvjetliti.
6. Nadjev je gotov kad se odvaja od lonca.
7. Stavite na pečeni biskvit i pecite na temperaturi od 150°C dok se nadjev ne osuši, potamni cca. 30 min.

Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 10 osoba