Kiflice - Aida

Kiflice - Aida recepti za kolače i torte
Sastojci:
1 žlica kvasca, 1 čaša vode, 1 čaša ulja, 1 margarin, 1 prašak za pecivo, brašno, žličica pekmeza, šećer u prahu

Priprema:
Kvasac rastopiti u vodi i ulju. Margarin rastopiti i dodati u 1/2 kg brašna sa praškom za pecivo. Dodati prethodno rastopljeni kvasac i zamijesiti tijesto. Dodavati brašna koliko je potrebno da se lijepo oblikuje tijesto ali da ne bude pretvrdo (otprilike nešto manje od 1 kg brašna). Tijesto razvaljati na debljinu oko 0,5 cm i vaditi oblike čašom. Svaki krug malo prstima razvući, staviti u sredinu žličicu pekmeza i prektopiti. Prstima ili viljuškom pritisnuti i spojiti strane kako se kiflice ne bi otvarale - peći na 200*C dok lagano ne porumene. Uvaljati u šećer u prahu.