Čoko - banana torta

Čoko - banana torta recepti za kolače torte
Sastojci:
*Patišpanj:
4 bjelanjka, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 žumanjka, 100 g brašna, 50 g gustina, 1 žličica praška za pecivo
*Fil:
1 puding od čokolade, mlijeko - za puding i kreme, 1-2 šlag kreme od čokolade, 1/2 - 1 kg banana

Priprema:
*Patišpanj: umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati, uz stalno miješanje, šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodati brašno i gustin, prosijano sa praškom za pecivo. Brašno dodavati i lagano mutiti žlicom. Tijesto peći u podmazanom i pobrašnjenom kalupu za torte oko 25 minuta na 180-200*C. Kada je patišpanj pečen i ohlađen, lagano izdubiti sredinu tako da ostanu stranice i dno (kao zdjela). Izvađenu sredinu patišpanja iskomati na male komadiće.
*Krema: skuhati puding po uputstvu sa kesice, umutiti kreme (također po uputstvu sa kesice), a banane izrezati na ploškice. Iskomani patišpanj sjediniti sa ohlađenim pudingom, kremom i bananama. Kremom puniti zdjelu od patišpanja. Odozgo po želji šlag ili toping od čokolade (200 g mliječne čokolade, 5 žlica mlijeka, 4 žlice šećera i 150 g margarina).