Crna čokoladna torta

Crna čokoladna torta recepti za kolače i torte

Sastojci:
4 jaja, 250 g margarina ili maslaca, 100 g čokolade, 5 žlica kakao, 150 g šećera, 2 kesice vanilinog šećera, 1 prašak za pecivo, brašna po potrebi, 100 g čokolade za dekoraciju

Fil:
400 g čokolade, 100 ml vode, 10 žumanjaka, 250 g šećera u prahu, 250 g maslaca

Priprema:
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a nakon toga dodati im posebno izmiksani šećer, žumanca, margarin, kakao, mlijeko i rastopljenu čokoladu. To sve zajedno dobro izmiksati te dodavati malo po malo brašna pomiješanim sa praškom za pecivo sve dok se ne dobije glatka smjesa. Smjesu podijeliti na 3 dijela i posebno ispeći 3 kore na temperaturi od 200*C, 20-ak minuta.

Fil:
400 grama čokolade rastopiti zajedno sa 100 mililitara vode te ostaviti da se to malo ohladi. 250 grama maslaca mikserom umiješati sa 250 grama šećera u prahu. To dobro izmiksati a onda dodavati 10 žumanjaka jedno po jedno i ujedno miksati. Nakon što su se čokolada i voda ohladile spojiti ove dvije smjese te još malo umiješati.

Nakon što su kore se ispekle i malo ohladile odvojite fil na 3 dijela. Kore redajte i između njih premazujte filom. Nakon što ste zadnju koru premazali krupno narendajte čokolade kao što je na slici. Ostavite sve to da se malo ohladi.