Torta srce

Torta srce recepti za kolače i torte kuharica

Sastojci:
15 belanaca, 15 žlica šećera, 6 žlica brašna, 6 žlica lješnjaka, prašak za pecivo

Fil:
15 žumanaca, 750 ml mlijeka, 2 margarina, 15 žlica šećera, 100 g gustina, 100 g lješnjaka, 200 g Milka čokolade, 200 g šećera u prahu, 200 g keksa

Priprema:
Umutiti 7 bjelanaca, 7 žlica šećera, 3 žlica brašna, 3 žlica mljevenih lješnjaka i prašak za pecivo. Tijesto sipati u obloženi kalup u obliku srca te peći nakon toga. Tako napraviti i drugu koru.

Fil 1
Umutite 15 žumanaca zajedno sa 15 žlica šećera te to skuhati na pari.

Fil 2
750 ml mlijeka i 100 g gustina pomiješati i skuhati krem. Posebno 2 margarina umutiti zajedno sa 250 g šećera u prahu te dodati mlijeku i gustinu.

Oba fila ćemo nakon toga spojiti i u njih dodati izlomljeni keks, narendanu milka čokoladu i mljevene lješnjake. Kore ćemo filovati sa po pola fila a na kraju tortu prekriti kuhanom čokoladom.