Oblanda sa keksom

Oblanda sa keksom recepti za kolače i torte

Sastojci:
pakovanje oblandi za oba fila

Žuti fil:
6 komada žumanci, 200 g šećera u prahu, 250 g margarina za kolače, 1 kesica vanilin šećera

Smeđi fil:
6 bjelanaca, 300 g šećera, 300 g Petit keksa mljevenog, 2 velike žlice kakao

Priprema žutog fila:
Izmiksati dobro žutnjake, onda staviti omekšali (ne rastopljen) margarin, 200 grama šećera i vanilin šećer, tako sve dobro izmiksati i ostaviti sa strane i početi sa izradom drugog fila.

Priprema smeđeg fila:
Izmiksati čvrst snijeg bjelanca, dodati 300 grama šećera, sipati mljeveni keks i na kraju 2 žlice kakao. Smjesu fino izmiksati dok se ne ujednači i bude glatka. I na kraju premazivati naizmjenično oblandu tako da dođe šarena oblanda, jedan žuti, jedan smeđi i ostaviti da se dobro stisne. I na kraju možete rezati po želji, spremiti u frižideru a može i u zamrzivaču, (samo treba izvaditi 5 min. prije služenja).