Japanski vjetar torta

Japanski vjetar torta recepti za kolače i torte

Kora: 5 bijelanjaka, 10 velikih žlica šećera, 3 velike žlice mljevenog keksa (Plazma ili Petit), 5 velikih žlica mljevenih oraha
(potrebne su tri kore, ovo su sastojci za jednu koru)

Priprema:
Bijelanjke izmiksati da se napravi snijeg sa šećerom, zatim lagano umiješati mljeveni keks i orahe, peći u tepsiji sa obručem (24 cm) ili običnoj ali obavezno staviti papir za pečenje na dno tepsije, peci na 180*C, oko 15-20 min., provijerite poslije 15 min. jer nisu sve pekare iste.

Fil: 0.5 l mlijeka, 15 žumanjaka (može i manje ako pazite na calorije), 3 velike žlice šećera, 7 velikih žlica gustina (corn starch), 250 g margarina, 250 g mljevenog šećera u prahu, 300 g mljevenih oraha, 100 g čokolade za kuhanje, 3 šlag pijene

Priprema:
Mlijeko prokuhati sa šećerom. Izmiješati žumanjca i gustin, ako vam je pregusto dodati žlicu - dvije mlijeka, zatim skuhati to u prokuhanom mlijeku dok se na zgusne.
Skloniti sa vatre, ostaviti da se ohladi i onda dodati izmiješan margarin sa šećerom i orasima.
Kad je to sve izmiksano, prepoliti fil u dva dijela u jedan dodati istopljenu čokoladu, tako da jedan ostane bijel a jedan da bude čokoladni fil.
Izmiksati šlag pijene i onda početi filovati tortu sljedećim redoslijedom: kora, čokoladni fil, bijeli, zatim šlag pijenu i tako do kraja sa ostalim korama a po vrhu ide samo šlag pijena.
Gotovu tortu ukrasiti sa čokoladom ili sa mljevenim orasima.