Crno-bijela princeza

Crno-bijela princeza recepti za kolače torte

Kora: 100 g brašna, 150 g čokolade za kuhanje, 100 g margarina, prašak za pecivo, 25 g gustina, vanilin šećer, 3 jaja

Fil: 200 g višanja, 100 ml soka od višanja, 100 g bijele čokolade, 200 ml mlijeka, 200 g margarina, šlag krema, 1 puding od vanile

Priprema kore:
Brašno promiješajte sa praškom za pecivo i gustinom te naspite u posudu. Dodajte i ostale sastojke zajedno sa rastopljenim margarinom i rastopljenom čokoladom. Umutite to sve dok ne dobijete fino i glatko tijesto koje ćete nakon toga izručiti na plehu. Tijesto lijepo poravnati i peći ga oko 30-tak minuta. Nakon što je kora gotova presjeći je horizontalno.

Priprema fila:
Iscijedite višnje, izvadite košpice i pomiješajte sa rastopljenom bijelom čokoladom. Puding od vanile spremiti po upustvu na vrećici a nakon što se ohladi umutiti ga zajedno sa 100 g soka od višnje, 200 g margarina i 200 ml mlijeka.

Priprema:
Prvu polovicu kore premazati jednim dijelom fila te poredati višnje. Nakon toga postaviti drugu polovicu kore i premazati ostatkom fila te nanijeti sloj šlaga. Preko samog šlaga prelijte kuhanu čokoladu.