Crostata od višanja

recepti za kolače i torte Crostata od višanja

Sastojci za prhko tijesto:
100 g oštrog brašna, 100 g mekog brašna, 120 g hladnog margarina, 2 žlice milerama, 1 žumance, 1 velika žlica meda, 1 paketić vanilin šećera
(okrugli kalup s rebrastim rubovima za pite, malčice maslaca za zamašćivanje)

Sastojci za nadjev od višanja:
500 g višanja, 2 žlice gustina, 3 žlice šećera, malo cimeta, malo krušnih mrvica

Priprema:

Zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u frižideru par sati. Kada odstoji razvaljati pola tjesta na okrugli kalup, posipati krušnim mrvicama i staviti višnje sa šećerom i gustinom. Drugi dio tjesta razvaljati u pravokutnik, i narezati na trakice, koje poslažemo u mrežu. Staviti peći oko 45 minuta na 180 C. Posuti sa šećerom u prahu.