Kinder Pingui

recepti za kolače torte Kinder Pingui

Sastojci:
kore:

10 svježih jaja, 200 g kristal šećera, 2 paketića vanilin šećera, 5 punih žlica baby grisa, 5 punih žlica oštrog brašna, 5 punih žlica gorki kakao, 5 žlica tečnog meda, pola paketića praška za pecivo, prstohvat soli, 50 ml mlijeka, 270 ml ulja

fil:
700 ml vrhnja za šlag, 1 paketić Instant želatine Fix ili obične želatine ili šlagfixa, 3 žlice mlijeka, 1 žlica tečnog meda, pola žličice arome vanilije

1. glazura (za fil):
120 g čokolade za kuhanje, 70 g maslaca, 1 žlica vode, 2 žlice ulja

2. glazura (na kolaču):
220 g čokolade za kuhanje, 100 g maslaca, 3 žlice ulja, 1 žlica vode, 1 žličica šećera u prahu

Priprema:
1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati gris. Lagano miksati… lagano uliti mlijeko i ulje, dodati med. Umiješati i posebno istučen snijeg od 5 bjelanaca (s prstohvatom soli).
2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) – jedan obložen pek papirom, drugi premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom (ili svakog posebno u običnoj pećnici) na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. Ako imate staru pećnicu – temperaturu povisite na 175 stupnjeva.
4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno mješanje.
6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno vrhnje za šlag (stavljeno u zamrzivač na par minuta), miksati najvećom brzinom dok ne postane ekstra gusto. Dodati Insant želatinu Fix (a možete i 2 paketića šlag fixa ako ne koristite želatinu), dodati mlijeko, med i vanilin esenciju, još jednom dobro izmiksati.
7. Pola kreme premazati na biskvitu koji se pekao bez pek papira. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno mješanje – uspjeh zagarantiran.
9. Staviti glazuru na stranu neka se malkice ohladi…
10. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
11. Drugi biskvit (koji se pekao na pek papiru) izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte (tj. premažite) čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
12. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu